نوشته شده توسط : اآسا

فوبیا چیست؟
فوبیا یک ترس شدید از چیزی خاص است، مانند:

یک شخص یا نوع شخص
یک حیوان یا حشره
یک شی
یک مکان یا نوع مکان
یک موقعیت
فوبیا در سنین پایینتر از نظر روانشناسی نوجوان، باعث ایجاد احساس ترس به حدی شدید می شود که زندگی روزمره و روال عادی کودک را مختل می کند. آنها بسیار فراتر از ترس های معمولی دوران کودکی هستند و حتی با اطمینان خاطر والدین یا سایر مراقبان فروکش نمی کنند.


برخی از فوبیاهای رایج در کودکان عبارتند از:

حیوانات
خون
تاریکی
فضاهای بسته
پرواز کردن
مریض شدن
بیمار شدن یا صدمه دیدن والدین، خواهر و برادر یا حیوان خانگی
ارتفاعات
حشرات و عنکبوت ها
سوزن ("گرفتن واکسن" در مطب دکتر)
رعد و برق
بسیاری از کودکان با ترس خاصی از جدا شدن فیزیکی از والدین یا سایر اعضای خانواده خود دست و پنجه نرم می کنند. این اختلال به عنوان اختلال اضطراب جدایی (SAD) شناخته می شود که جهت تشخیص آن باید از یک متخصص روانشناس کمک گرفت. کودکان مبتلا به فوبیا ممکن است نگران همان موضوعاتی باشند که کودکانی که اختلال اضطرابی ندارند. تفاوت در این است که برای یک کودک فوبی، کلید "روشن خاموش" برای ترس وجود ندارد: این ترس همیشه وجود دارد و آنقدر شدید است که در توانایی او برای استراحت، تمرکز و لذت بردن از فعالیت ها اختلال ایجاد می کند.

https://www.cdc.gov/ncbddd/autism/signs.html


ترس های رایج مرتبط با سن

2 تا 4 سال: کودکان در این سن از صداهای بلند، صداهای تولید شده توسط حیوانات، توالت و حمام، ارواح، مرگ و گاهی اوقات از تنهایی می ترسند.
4 تا 6 سال: کودکان این گروه سنی اغلب از تاریکی می ترسند. آنها همچنین می توانند موجودات یا ارواح ترسناک را تصور کنند و نگران باشند که این شخصیت ها ممکن است مزاحم آنها شوند. ملاقات با غریبه ها برای چنین کودکانی استرس بزرگی است و این می تواند استرس زیادی ایجاد کند. ترس های دیگر شامل اضطراب از دست دادن والدین، مرگ یکی از اعضای خانواده یا مجروح شدن است.
8 سال: این کودکان ممکن است از ترس های ساده و رایج مانند ترس از طرد شدن اجتماعی، جابجایی به مکان جدید برای زندگی، مجبور به رفتن به مدرسه یا دیر رسیدن شکایت کنند. همچنین ممکن است دائماً نگران خطرات شخصی باشند.
9 تا 10 سال: این کودکان پیش از نوجوانی هستند. آنها ممکن است ترس داشته باشند که والدینشان از هم جدا شوند یا طلاق بگیرند، یا می ترسند که ممکن است در زندگی خود با خطر مواجه شوند. این معمولاً به صورت ترس از خون و برخورد با جراحات ظاهر می شود.
11 تا 12 سال: این کودکان اغلب فکر می کنند که ممکن است ربوده شوند. تنها بودن یا در یک مکان تاریک نیز در این کودکان اضطراب شدید ایجاد می کند. پسران در این گروه سنی معمولاً بیشتر ترس خود را به طور پیوسته از دست می دهند.
13 سال: این کودکان همه ترس های مشترکی را دارند که کودکان کوچکتر دارند. با این حال، به نظر می رسد اغلب آنها از ارتفاع ترس دارند.
14 تا 16 سال: از آنجایی که این نوجوانان در مقایسه با همتایان جوان‌تر خود بالغ‌تر هستند، ترس آن‌ها به اشکال دیگری مانند ترس غیرمنطقی از تصادفات رانندگی، سقوط هواپیما، حملات تروریستی، ترس از عفونت، ترس از روابط جنسی و ترس از صحبت در جمع یا در جمع.



:: بازدید از این مطلب : 58
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 آبان 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : اآسا

تشخیص

به منظور تشخیص بی خوابی، پزشک الگوی خواب فرد، مصرف داروها، الکل و داروهای غیرقانونی، میزان استرس روانی، سابقه پزشکی و سطح فعالیت بدنی او را ارزیابی می کند. برخی از افراد به خواب کمتری نسبت به دیگران نیاز دارند و بنابراین تشخیص بی خوابی بر اساس نیازهای فردی خواهد بود. یک روانپزشک خوب می‌تواند بی‌خوابی را به‌عنوان عامل اولیه ، یک اختلال خواب طولانی‌مدت که ظاهراً با عوامل استرس‌زا یا تجربیات مرتبط نیست، یا به‌عنوان ثانویه ، تغییر ناشی از درد، اضطراب ، داروها، افسردگی یا استرس بیش از حد طبقه‌بندی کند.

https://cuidateplus.marca.com/enfermedades/neurologicas/insomnio.html

درمان پزشک برای اختلالات خواب می تواند هر یک از زیر عبارتند از:
قرص های خواب آور
مکمل های ملاتونین
داروهای سرماخوردگی یا آلرژی
داروها برای هر گونه مشکل پزشکی زمینه ای
دستگاه تنفسی یا جراحی

عوامل

سبک زندگی: تغییرات ثابت برنامه، چه به دلیل کار یا سفر باعث اختلالات ریتم شبانه روزی می شود .
گاهی اوقات بی خوابی ناشی از آسیب شناسی است که از قبل در بیمار وجود دارد یا توسط عوامل محیطی.


آسیب شناسی جسمی یا روانی: برخی از بیماری ها یا اختلالات مرتبط با بی خوابی به شرح زیر است:
اختلالات قلب و عروق : نارسایی قلبی ، بطن چپ شکست ، و قلبی آریتمی.
اختلالات ریوی : بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) ، آسم .
اختلال خوردن (ED): بی اشتهایی عصبی.
اختلالات غدد درون ریز : اختلال عملکرد تیروئید.
اختلالات عصبی : سردرد ، بیماری پارکینسون ، ضایعات در تالاموس، زوال عقل و غیره.
علائم
علائم بی خوابی به راحتی قابل تشخیص است، زیرا خود بیمار متوجه مشکلاتی در به خواب رفتن یا زود بیدار شدن می شود. عدم استراحت در طول روز خود را نشان می دهد و باعث خستگی ، ضعف و در موارد شدید حتی کندی در پردازش اطلاعات ، تحریک پذیری می شود .

اختلالات خواب و برطرف کردن بی خوابی

انواع
گذرا: کمتر از سه هفته طول می کشد و منشأ آن شامل عوامل متعددی است که به طور کلی می توان آنها را اصلاح کرد، مانند محیط و سبک زندگی، بیماری های خاص و داروهایی که با آنها درمان می شوند. حدود 90 درصد از جمعیت اعتراف می کنند که در طول زندگی خود دچار یک دوره بی خوابی شده اند.

مزمن: مدت زمان بیش از سه هفته است. می توان آن را به عنوان یک آسیب شناسی درک کرد که در فعالیت روزانه بیمار با عواقب جدی جسمی و روانی دخالت می کند .



:: بازدید از این مطلب : 61
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 آبان 1400 | نظرات ()